Välkomnande mötesplats på Lindholmen

 
  • Loungen är varm och välkomnande. Foto: Andy Liffner.

    Loungen är varm och välkomnande. Foto: Andy Liffner.

  • Kreativ box med plats för ståmöten. Foto: Andy Liffner.

    Kreativ box med plats för ståmöten. Foto: Andy Liffner.

  • Personliga detaljer som går bort från det traditionella. Foto: Andy Liffner.

    Personliga detaljer som går bort från det traditionella. Foto: Andy Liffner.

Föregående
Nästa
 
Varmt, välkomnande och personligt är en tydlig röd tråd hos Sigma Industry West, ett ungt och snabbväxande företag inom Sigmakoncernen. De har flyttat till större lokaler i Sigmahuset på Lindholmen i Göteborg med en fantastisk utsikt över vattnet.

För Sigma Industry West var det viktigt att få ett välkomnande kontor med en tydlig identitet och stort utrymme för sociala ytor att samlas och umgås på.

– Som konsultbolag är det viktigt att alla känner tillhörighet på kontoret, även om de är stationerade ute hos kund. Därför ville vi att kontoret skulle vara en välkomnande mötesplats med en tydlig identitet, säger Nicklas Nilsson, vice vd på Sigma Industry West.

I lokalerna om cirka 750 kvadratmeter på Lindholmspiren i Göteborg är ett 40-tal medarbetare på plats och tre gånger många konsulter är anställda i bolaget som bildades för bara tre år sedan. Tidigare har man suttit i mindre ytor i huset där Sigmakoncernen har funnits i många år.

Man tog hjälp av Arkitekterna Krook & Tjäder i utformningen av de nya lokalerna.

– Vi utgick från värdeord som; framåtanda, delaktighet, samhörighet, trovärdighet och professionalism. Mest fokus lades på loungen, det välkomnande vardagsrummet som är hjärtat i lokalen och det första som möter besökaren, säger Hanna Bolin, inredningsarkitekt på Arkitekterna Krook och Tjäder som har ansvarat för projektet tillsammans med kollegan Johanna Eliasson.

Det är en varm färgskala och en mjukhet i loungen med sköna, klädda möbler i olika röda nyanser. En stor grå matta binder ihop ytan som ramas in av panelkädda väggar i grått.

– Vi ville ha en struktur på väggarna som kan översättas till en framåt/uppåtgående riktning och fart. Den platsbyggda soffan med eluttag och växtkärl har vi också ritat, liksom de svarta spaljéerna som gränsar av. De har också diagonala linjer, säger Hanna Bolin.

Det finns ett pentry i anslutning till ytan som är strategiskt placerad för att både passa medarbetare och besökare. Där har även kaklet ett diagonalt mönster som även återfinns i soffornas klädsel.

– Vi har verkligen fått ett koncept som är genomarbetat in i minsta detalj, till och med toaletterna följer stilen. Det är en varm och behaglig atmosfär samtidigt som miljön föder kreativitet, säger Nicklas Nilsson nöjt.

Det finns både öppna touch downplatser, mötesrum och kontorsrum nära entrén. Själva matsalen ligger i atriet utanför och receptionen finns i husets entré.

– Längre in i lokalerna finns även öppna kontorsplatser och ett större kontorsrum. Men till största delen har vi egna kontorsrum då många har behov av att sitta ostört och de flesta har sin egen plats. Aktivitetsbaserat passar inte för oss, men vi har generösa ytor för samarbete och spontana möten.

Projektplatser och öppna mötesplatser varvas med traditionella mötes- och samtalsrum. Känslan är dock långt i från det traditionella kontoret. Kontorsrummen har en personlig inredning med handplockade detaljer som lika gärna skulle kunna finnas i hemmiljö.

– Förvaringen, som är olika beroende på behov, är uppbyggd av moduler från Mitab med specialbeställd färgsättning i grå och röda nyanser. Det höj- och sänkbara skrivbordet har fått en specialdesignad skiva klädd med en mörkgrå desktop, säger Hanna Bolin.

Mötesrummen har olika utformning, med både mjuk, låg, hög eller traditionell sittning. Mattorna är extra tjocka för ett varmt och mjukt intryck.

– Vi har också något vi kallar för en kreativ box, där vi har stort utrymme att hålla stående avstämningar och möten med en svart skrivbar vägg, en rullbar whiteboard och tre helglasade väggar som går att skärma av med textilier, berättar Nicklas Nilsson.

– Förra gången jag var här satt det till och med ett gäng på golvet i det rummet. Det är kul att se hur miljön uppmuntrar till nya möjligheter, säger Hanna Bolin.

Input interiör har levererat de mesta av möblerna, men Sigma Industry West har tagit hjälp av Indipendent Interior med all upphandling för att pressa priserna.

Nicklas Nilsson tycker att de nya lokalerna har blivit precis den varma mötesplats som företaget var ute efter.

– Det betyder mycket att både medarbetare och besökare möts av en miljö som speglar verksamheten och det vi vill förmedla. Det här ska dessutom vara en plats som vi kan låta våra kunder använda till möten, avslutar Nicklas Nilsson.


Jenny Marcuson Fors

Taggar

Göteborg

 

Lediga lokaler

 

Läs e-tidningen